Kuchnia

z ciasta francuskiego

PALUCHY SEROWE.

przepis pochodzi ze strony: www.anulawkuchni.blogspot.de

Składniki:
arkusz ciasta francuskiego (ok. 370g)
3-4 łyżki przecieru pomidorowego
10-15 dag sera żółtego
1 jajko
oregano (opcjonalnie)


Ciasto francuskie rozwinąć i przeciąć na pół wzdłuż dłuższej części.
Oba kawałki posmarować cienko przecierem pomidorowym i jeśli ktoś lubi posypać oregano.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach posypać 1 kawałek ciasta.
Oba paski ciasta połączyć ze sobą, tak aby wewnątrz był przecier (patrz zdjęcia poniżej).
Jajko roztrzepać i posmarować wierzch ciasta. Można posypać troszkę serem żółtym.
Pociąć na paski o szerokości ok 1,5 cm i trzymając oba końce zwinąć w spiralkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 15 min lub uzyskania złotego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation